Working from home - de la ideal la realizabil
Working from home - de la ideal la realizabil

Working from home - de la ideal la realizabil

Working from home - de la ideal la realizabil

mod citire
timp de citire: 5 min

COVID-19 pare să fi înlăturat reticența multor angajatori cu privire la lucratul de acasă.

 

De mult timp se sugerează ideea lucratului de acasă sau a muncii pe baza unui program prin care angajații pot alege să lucreze nouă zile (mai lungi) din două săptămani, în loc de zece zile „normale”, aceste idei fiind denumite și practici de lucru distribuite. Într-adevăr, cercetările anterioare privind găsirea unor modalități de reducere a emisiilor cu efect de seră, în esență emisiile de CO2 din sectorul transporturilor, care au sugerat că principalele două modalități de realizare a acestui lucru, în absența unei reforme a taxelor rutiere, au fost îmbunătățirea eficienței în materie de combustibil a automobilelor (reducerea emisiilor pe kilometru) și introducerea unor practici de lucru distribuite.

”...lucrul de acasă funcționează mult mai bine decât au anticipat mulți angajatori si chiar mulți angajați.”

Eforturile de îmbunătățire a transportului în comun în limitele financiare impuse de către guvern nu s-au dovedit a fi soluția mult așteptată, aceste eforturi neavând un efect prea semnificativ în ceea ce privește congestionarea traficului. Însă acum avem dovezi clare - un adevărat test de piață, sub restricții severe desigur - că lucrul de acasă funcționează mult mai bine decât au anticipat mulți angajatori si chiar mulți angajați. Cu aceste dovezi în mână putem spera la o reală oportunitate de a promova lucratul de acasă, în speranța realizării unor altor provocări sociale, deși realistic vorbind, nu ne putem aștepta la schimbări prea mari în ceea ce privește numărul de persoane care vor lucra de acasă de îndată ce vor fi ridicate restricțiile.

 

Unul dintre cele mai mari impacturi a fost asupra congestionării traficului, deși ne dăm seama că a dus la o scădere semnificativă a utilizării transportului în comun, din păcate unele călătorii pe care le făceam în mod normal prin intermediul transportului în comun sunt acum făcute cu mașina personală și asta datorită faptului ca vrem sa fim mai siguri și mai precauți în ceea ce privește propria noastră sănătate. Când restricțiile vor fi complet ridicate, am putea scădea cu mult timpul petrecut pe drumuri, dacă am putea face astfel încât să lucrăm de acasă cel puțin o zi pe săptămână, cantitatea de lucru fiind astfel răspândită în mod egal în cele cinci zile lucrătoare (sau în mod cât se poate de rezonabil pentru a evita weekend-urile prelungite). Acest lucru va avea un impact mai mare asupra congestionării traficului, în special în perioadele de vârf, decât simpla construcție de drumuri noi sau schimbarea capacității fizice a drumurilor existente prin intervenții de gestionare a transportului.

 

Working from home - de la ideal la realizabil
Working from home - de la ideal la realizabil

Tind să cred că acest lucru poate fi mai fezabil din punct de vedere politic decât reforma taxelor rutiere, care rămâne în continuare o provocare. Nu există niciun motiv pentru a nu profita de acest „nou normal” pentru a ține sub control creșterea congestiei și, într-adevăr, dacă am putea reduce traficul cu aproximativ 10 la sută în fiecare zi, ar trebui să eliminăm în mare parte aglomerația, revenind astfel la un nivel de trafic asemănător cu cel din timpul vacanțelor școlare, care este de obicei foarte acceptabil. Am putea să încercam reducerea traficului cu chiar mai mult de 10%.

 

Această oportunitate nu trebuie trecută cu vederea de către industrie și guvern, deoarece poate oferi angajatorilor o reală oportunitate de a arăta că le pasă și că sunt dedicați unor țeluri de lungă durată, lucru la care mulți aspiră și foarte puțini ajung să reușească. Cu testele în lumea reală efecuate, lăsați-ne să folosim acest lucru pentru a efectua schimbări climatice, de bunăstare și mai ales de finanțare prioritară a infrastructurii, care să poată astfel acorda o mai mare finanțare destinată serviciilor esențiale, precum serviciile de sănătate și asistență medicală.

 

Aceast articol face parte dintr-o serie de informații legate de Coronavirus (COVID-19) și impactul acestuia asupra afacerilor, și a fost preluat cu acordul Sydney Business Review.

lasă un comentariu